Kategorier
Aktivisme Praktivisme

10 klimaråd der gør dine venner grønne af misundelse

Det skal være sjovt at lave klimahandling. Her er 10 korte klimaråd som hjælper dig med at gøre samfundet bæredygtigt og klimavenligt. Samtidigt kan du spare penge, få nye bekendtskaber og en nemmere og sjovere hverdag.

What’s not to like?
Læs mere

Sig det videre...
Gustav Stolberg-Larsen

Det skal være sjovt at lave klimahandling. Her er 10 korte klimaråd som hjælper dig med at gøre samfundet bæredygtigt og klimavenligt. Samtidigt kan du spare penge, få nye bekendtskaber og en nemmere og sjovere hverdag.

What’s not to like?

1) Tag til klimademonstrationer en gang om måneden eller oftere

Over hele landet er der jævnlige demonstrationer. Få en hyggelig dag og tag din bedste ven, en god kop kaffe og det gode humør med. Klimamarchen kan anbefales.

2) Spis bedre mad med flere lokale økologiske sæsonbaserede grønsager

Gode friske grøntsager er en luksusvare. Vis overskud og imponer dine gæster med en lækker vegetarisk middag. Fællesgro, Eat Grim, Aarstiderne og Økoskabet kan anbefales.

3) Skift pensionsselskab

Mange danskere ved ikke, hvad deres pensionspenge går til. Der er endda mange der er bundet af deres arbejdes pension. Invester i en grønnere fremtid og skift til en bæredygtig pensionsordning med øje for fremtiden. At ringe til dit pensionsselskab og spørge til bæredygtigheden af din investeringsportefølje kan anbefales.

4) Skift el- og telefonselskab

Insistér på grøn strøm og spar endda penge med et nyt elselskab. Telefonselskaber bruger rigtig mange penge på reklamer. Det betaler du for. Vælg et telefonselskab uden reklamer, som i stedet donerer reklamepengene til bæredygtige formål. Vindstød og GreenSpeak kan anbefales.

5) Isoler huset og skift brændeovnen/olie- eller gasfyret ud

Søg tilskud til det nu og spar penge de næste mange år. Sorte opvarmningsformer kan blive rigtig dyre med CO2 afgift. Skifter du nu kan du undgå store regninger i fremtiden.

6) Stem grønt/bæredygtig

Hvis man ønsker et bæredygtigt demokratisk samfund, så må man bruge sin stemme til folketingsvalg og kommunalvalg. Stem på ambitiøse politikere der ikke sætter fremtidige generationers levevilkår på spil. At støtte grønne borgerforslag kan anbefales.

7) Meld dig ind i en grøn organisation eller forening

Fællesskaber er super vigtige. Du kan derfor øge både din og andres livsglæde ved at deltage aktivt i lokale fællesskaber og initiativer. Kan du samtidigt skabe et grønnere samfund og/eller lokalmiljø, så er det en bonus. Foreningen Andelsgaarde, fødevarefællesskaber og Klimabevægelsen kan anbefales.

8) Lyt til spændende nyheder og podcast om klima

Du kan lytte til podcast på cykelturen, under opvasken, i toget og mange flere steder. Det er en god og underholdende måde at blive klogere. Zetland og DR LYD (fx. programmet Guld og grønne skove) kan anbefales.

9) Tag cyklen

Cykling er super god motion. Mange danskere bor under 10 km fra deres arbejdsplads. Derfor er cykling en oplagt mulighed for både at spare penge og blive sundere.

10) Blær dig!

Har du fulgt de først 9 råd, så kan du med stolthed godt fortælle det videre til venner og familie. Undgå at være moraliserende, men inspirer andre med din gode indsats.

 

Sig det videre...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.