Kategorier
Visioner

Kloden ser på dig

Du mußt dein Leben ändern. Sådan slutter Rilke’s digt om en statue, der ser alt. Dét gør kloden også i Hans Tyrrestrups maleri af Verdensmål 13, Klimaindsats.

Kloden kigger på vejret – og på dig. Du må ændre dit liv.

Hans Tyrrestrup fortæller om sin kunst og inspirationen fra Verdensmålene.
Læs mere

Sig det videre...

Mit engagement i Verdensmålene blev vakt ved et seminar i Dansk Forfatterforening 2018 med Mogens Lykketoft som indleder.

For mig blev og er idéen om den lokale og globale bæredygtighed en øjenåbner og et vendepunkt. Medens min kunst i et langt liv i ord og billeder har været eksistentielt søgende og identitetsskabende, finder jeg i De Forenede Nationers målsætning de samlede og samlende humanistiske tanker, som viser vigtigheden af vores fælles verden. Og ansvaret for klodens fremtid.

Det åbner for en ny kunstnerisk inspiration: fra et “jeg” til et “vi”, fra indad til udad. Gennem malerier og digte at kunne formidle viden om FN’s 17 Verdensmål bliver mit kunstneriske projekt. I perioden 2018-19 skaber jeg i en inspireret tour de force de 17 akvareller, malerier og tekster. Med et givtigt udgangsemne i FN’s ikoner fabulerer jeg over dem, og det udvikler sig til en frugtbar dialog.

(Uddrag fra kataloget, udgivet i anledning af åbningsudstillingen “Hans Tyrrestrup – The Global Goals – verdensmålene” på Museet Holmen. Malerierne er siden blevet vist mange steder i hele landet og findes nu som plakater, der kan ses på Jægersborg Bibliotek i perioden 19.3.-21.5. 2022. Tjek evt. Hans Tyrrestrups egen side.)

 

Sig det videre...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.