Kategorier
Praktivisme

Hvad handler det om – praktivisme

“Jeg holder mig til kampen med at få spinatfrø til at spire.” Sådan skrev en praktivist på Instagram i maj.

Lyder det småt, synes du? Læs mere her og kom til os med de gode historier om praktivismen. Den har vi meget brug for, hvis vi skal redde verden – sammen! Læs mere

Sig det videre...

Hvis du ikke GIDER vente mere på politikerne. Hvis du bare går i gang med det, der skal gøres for klimaet og naturen. Så er du praktivist. Og dem bliver der heldigvis flere og flere af.

Én af dem skrev forleden på Instagram at ”Vi skal alle sammen gøre det, vi er bedst til i klimakampen, så jeg holder mig til kampen med at få spinatfrø til at spire”. Og dét er mindst lige så virkningsfuldt som aktivisternes aktioner. Især hvis du går sammen med andre om det.

Ordet ”praktivisme” stammer fra et forskningsprojekt. Forskerne gik tættere på nogle økosamfund og et par fødevarefællesskaber for at blive klogere på fællesskabers betydning for hvor langt vi kommer med konkrete tiltag i hverdagen. 1 ½-3 ton/person, så stor er forskellen. For det er nemmere – og sjovere! – at tage de gode valg, når man er sammen om det.

Men din praktivisme giver masser af mening, selvom du ”bare” gør, hvad der skal gøres, alene. Vi har selv indflydelse på en stor del af vores CO2-aftryk, OG politikerne tager bestik af vælgernes adfærd og meninger. Når flere og flere skærer ned på kødet, går i brugt tøj og rejser mindre med fly, bliver politikerne også mere modige. Og det er dem, som skal tage store beslutninger om de systemiske ændringer, vi har brug for.

Peter Calmus’ skrev “Being the Change. Live Well and Spark a Climate Revolution” i 2017. I dag er han halv-desperat XR-aktivist. Og han roder garanteret stadig med mærkelig kompost i køkkenhaven og cykler på arbejde – hvis han da ikke tager bilen, som kører på ”veggie oil”.

Fortæl os historien om din praktivisme eller send os et tip om andre, der tør gøre tingene på en anden måde. For klimaets og naturens skyld!

PS.: Praktivisten med spinatfrøene (#baere.dygtiglivsstil) går også til alle de demo’er, hun kommer i nærheden af. Når praktivismen og aktivismen følges ad går omstillingen op i gear!

 

Sig det videre...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.