Kategorier
Samtale Visioner

Tiden er kommet til Plan B

Krise, kollaps, katastrofe. Vi ved ikke, hvad der venter os. Kun, at klimaforandringerne er ved at forandre verden, mens politikerne tøver. Hvordan kan vi forestille os at leve i dén verden?

Det har vi lavet et event om på Klimafolkemødet 2023 … Læs mere

Sig det videre...

Plan B har vi sagt nej til indtil nu. Hver mikrograd tæller jo, og vi har ingen Planet B. Men nu er Jor­den ikke mere kun opvarmet. Den koger, og der er ingen vej til­bage til vejr og klima, som det var før. Det er tid for at tage hul på Plan B – den, der kan vise os, hvordan vi kan leve med klimafor­andringerne og deres konsekvenser.

Krise, kollaps, katastrofe. Vi ved ikke, hvad der venter os. Kun, at klimaforandringerne er ved at forandre verden, mens politikerne tøver. Hvordan kan vi forestille os at leve i dén verden? At over­leve – og måske endda på nogle måder leve bedre, end vi gør i dag, fordi vi og vores efterkommere har fået meget bedre styr på, hvad der virkelig betyder noget.

Det er dét, ‘thrutopia’ handler om (through/true), og det har vi lavet et event om på Klimafolke­mø­det 2023: ”På den anden side af katastrofen – ’Thrutopia’ (through/true)”.

Vi har inviteret Rasmus Anker Pedersen fra DMI til ærligt at fortælle, hvad klimaforskerne ved om fremtiden. Og 3 unge voksne, som har set ind i – og igennem – det sorte hul, vi ellers viger til­ba­ge fra, med ’thrutopia’-visioner.

Det foregår lørdag den 2. september kl. 10 på de unges Prismescene. Lone Belling Liv og Lederskab, De Grønne Nabofællesskaber) er moderator, og de tre med visioner er Alexandra Freltoft (Energy Modelling Lab), Jeppe Graugaard (EarthWays) og Rosanna Børsting (DGUB Aalborg). Se deres ’thruto­pia’visioner her og glæd dig til at høre, hvad de siden har set i krystal­kuglen 😊

Fremtiden i vore hænder er arrangør og Bedsteforældrenes Klimaaktion er med-arran­gør. 1. Majfonden og Miljø- og energifonden støtter eventet. For nærmere info kontakt redaktør Anne­grethe Jørgensen (tlf.: 3013 9691; annegrethejorgensen@gmail.com).

(Indlægget er sendt ud som pressemeddelelse til en række medier.)

Sig det videre...

3 kommentarer til “Tiden er kommet til Plan B”

Var det ikke muligt at høre dette oplæg fra Rasmus Anker Rasmussen og de tre unge voksne om fremtiden?

Vi har inviteret Rasmus Anker Pedersen fra DMI til ærligt at fortælle, hvad klimaforskerne ved om fremtiden. Og 3 unge voksne, som har set ind i – og igennem – det sorte hul, vi ellers viger til­ba­ge fra, med ’thrutopia’-visioner.

Hej Marianne,
nej desværre, vi fik ikke optaget event’et som blev en stor succes. Teltet var fuldt og der var intens samtale, da ordstyreren – efter de visionære indlæg – spurgte os: “Hvad gjorde indtryk? Hvad tager du med herfra?”
Men kontakt mig, hvis du vil høre mere. Jeg fortæller gerne 🙂

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.