Kategorier
Den mentale rejse

Noget om helte

Hvem er de rigtige helte? Dem, der dukker ud af det blå engang imellem, eller dem der klarer det lange seje træk i hverdagen?

Jens Prebensen regner sig selv som én af hverdagsheltene. Nok ikke lige hver dag men …
Læs mere

Sig det videre...
Af Jens Prebensen – Vi vil verdensmålene

Vi har alle brug for helte. For heltene, de har det med at dukke op og redde situationen.

Heltene har altid været der. Sikkert helt tilbage til urmennesket er heltene kommet ud af det blå, lige præcis når der var allermest brug for dem. Til hverdag er de som os andre, men lige pludselig træder de frem og viser os, de faktisk er helte.

Der er ikke nogen, der kan være helt hele tiden, men man kan godt være helt flere gange og ofte, selv om det sjældent forekommer. Som regel er man kun helt én gang i sit liv, altså rigtig helt. Som regel er man det kun ved et lykketræf.

Hverdagshelte til hverdagsbrug

Derimod er vi mange, som aldrig bliver helte, altså rigtige helte. Som om vi mangler det der lykketræf, der skal til for at blive helt. Vi mangler situationen, vi kan redde, og formodentlig også evnen til at redde den.

Heldigvis er der så muligheden for at være hverdagshelt. En hverdagshelt er ikke en rigtig helt. Det er mere en helt helt for sig selv. En der redder hverdagen, ikke meget, men bare en lille smule hver dag eller snarere en gang imellem.

Hverdagene er der mange af. Mange flere end de situationer, der skaber de rigtige helte, og det må være grunden til, at hverdagsheltene ikke tæller så meget som de rigtige helte. Hverdagsheltene er mere til hverdagsbrug og derfor mere hverdagsagtige.

Verdensmålene og De rigtige helte

Verdensmålene har ikke brug for de rigtige helte. De passer på en måde ikke sammen. Det er situationen, der skal reddes, der mangler. For Verdensmålene er det det lange seje træk, der skal til, og det dur de rigtige helte ikke til.

Det er dér, hverdagsheltene bliver de rigtige helte. Det er dér hverdagsheltene viser deres værdi. Verdensmålene har brug for hverdagsheltene, og hverdagsheltene er som skabt for Verdensmålene.

Jeg melder mig gerne som hverdagshelt for Verdensmålene. Det er nok ikke hver dag, jeg kan være det, men måske hver anden eller hver tredje eller bare en gang om ugen. Så kan vi, der går ind for Verdensmålene og gerne vil være hverdagshelte for dem, være det på skift i løbet af ugen, så vi sammen dækker alle dens dage. Så vi hver eneste dag hver eneste uge hele året rundt gør hverdagsheltegerninger for Verdensmålene.

Det ville da ikke være helt ved siden af, vel?

(Indlægget kunne læses den 13.5. 2021 i FB-gruppen “Vi vil verdensmålene – #VerdensmåleneNU” Det bringes her i en lettere redigeret form efter aftale med Jens Prebensen.)

 

Sig det videre...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.