Kategorier
Praktivisme

Vi er besætningsmedlemmer på skibet Jorden

Virum og Lyngby Grønne Nabofællesskaber har gang i en masse, hør bare:

– Vi er i fuld gang med et samarbejde om at plante træer på en skole, desuden plante træer på grønne arealer tilhørende boligforeninger. Vi har et kursus omkring upcycling, vi har haft legetøjsbyttedag … Læs mere

Sig det videre...
Hanne Hvidt, pensioneret sundhedsplejerske

Jeg er administrator for Virum og Lyngby Grønne Nabofællesskaber og har været det siden november 2021. Jeg blev fanget ind af Bent Mariager fra de Grønne Nabofællesskaber til posten, og vi holdt vores etableringsmøde i slutningen af marts, da vi kunne samles uden risiko for covid-smitte.

Jeg har så længe det har været muligt stemt mest grønt. Har altid været af den opfattelse, at hvis ikke vi drager omsorg for vores enestående Jord, så er alt underordnet. Det er så påtrængende.

Vi kan gøre stort som småt i fællesskab for at rykke en smule, for vi har ALT og kan snildt undvære lidt og meget mere. Vi kan leve så meget anderledes og mere bevidst for en Grøn Omstilling på så mange planer.

I fællesskaber kan vi dele drømme og ideer, som kan spire. Både skønne, flyvske og helt lavpraktiske. Alle er lige vigtige, og vi er sammen om at få det ført ud i livet og om at brede det ud til vores naboer.

Mange bække små, kan blive til en brusende flod, og vi er ALLE besætningsmedlemmer på skibet Jorden. Ikke bare passagerer!

Under vores corona-lockdown var det en øjenåbner at erfare så tydeligt og på så mange planer, hvad der er vigtigt. Det opbyggelige, nærværet, nytænkningen, varmen, fællesskabet, det kollektive væksthus, en anden måde at være i livet på, de stærke øjeblikke, den intense væren i naturen, de helt stærke forandringer af vores klima. Under isolationen – i stilheden og langsomheden – erfarede vi uanede potentialer. Bagefter erkendte vi, hvordan det har sat vigtige spor, som vi ikke må glemme.

Vi kan vende verden

Så lad os i fællesskab forsøge at holde fast på alt det utrolig vigtige, vi har erfaret og erkendt i vores fælles globale, alvorlige krise. Vi kan vende verden i fællesskab hen imod noget mere bæredygtigt. Vi er afhængige af hinanden på godt og ondt, verden over, og i særdeleshed i kampen for et bedre klima.

Vi skal vise den samme beslutsomhed og fælles front mod klimaforandringer som ved Covid19.

Vi har i gruppen haft “Åbne havelåger” og holdt en eftermiddag om biodiversitet og spiselige planter med oplæg fra en repræsentant fra Klimahave3000 i Helsingør – meget interessant!

 Vi er i fuld gang med et samarbejde om at plante træer på en skole, desuden plante træer på grønne arealer tilhørende boligforeninger. Vi har et kursus omkring upcycling. Vi har haft legetøjsbyttedag og skal til foråret have plantebyttedag. Vi har faste månedlige grønne fællesmiddage forud for vores møder.

Vi starter en permakultur gruppe op lige efter nytår.

Vi har planer om at inddrage en skoles elever, ved siden af Villa Vi, et multihus i Lyngby, hvor eleverne kan plante spiselige planter, som kan laves til grønne retter, på skolen eller i Villa Vi.

Vores største vision handler om to ting. At skaffe jord og lokale til en planteskole – et fælles sted, hvor vi kan dyrke, bytte frø og planter og lære en masse af hinanden. Og at skabe et fælles mødested, et Grønt Kulturhus med alt hvad det indebærer på mange planer.

Mange Grønne Hilsner

Hanne

(Læs mere om gruppen her.)

Sig det videre...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.